P4P levert 2 grote sintermetalen filters voor het Stepwise project

Stepwise is een project dat wordt uitgevoerd binnen het Europese H2020 LCE programma.

De ijzer en staal industrie was verantwoordelijk voor een jaarlijkse productie van 2.6 GtCO2/jaarin 2005, met 10% daarvan binnen de Europese Unie. Dit vertegenwoordigt 6% van het totale CO2 uitstoot en 16% van de totale industriële uitstoot van CO2.

Stepwise wilde, samen met ECN de CO2 uitstoot in de staalindustrie verlagen van ongeveer 2 ton CO2/tsteel tot onder de 0.5 ton CO2/tsteel

Voor dit project vroeg ECN ons of wij een tweetal grote filtersets konden aanbieden. Omdat deze filters veel zwaarder uitgevoerd moeten worden dan gebruikelijk is voor de meeste toepassingen, heeft P4P in overleg met ECN gekozen voor een constructie waarbij de standaard gesinterde RVS platen die gebogen gewalst worden en schuin, verspringend gelast, tot grote ronde buizen.

          

Deze buizen zijn door hun vorm en verbindingstechniek extreem sterk. De benodigde afschermingen zijn er aan de buitenzijde opgelast, zodat er een goede, gelijkmatige filtratie en doorstroming plaatsvindt.

Omdat een filter-unit bestaat uit een filtrerend deel met aan beide zijden een massief deksel, zijn er aan de binnenkant nog separate steunstangen toegepast. Deze stangen worden geplaatst tussen de bodemplaat en de afdekplaat om te voorkomen dat het filter gaat vervormen.

De filter-units worden daarna met pakkingen afgedicht. Beide systemen worden geïntegreerd in één groter geheel. Deze complete combinatie wordt dan geplaatst om de testen uit te voeren.

Lees meer

Levering 2 transformatoren voor een grote petrochemische industrie

Door een van onze relaties was er een aanbesteding in de markt gezet, waarbij het nieuwe laadgebouw voorzien moest worden van o.a. een elektrische installatie, inclusief een 2-tal grote distributie transformatoren. Een grote landelijke installateur heeft dit E-project voor de bouwcontractor mogen uitvoeren. Omdat de industriële eindklant jarenlange ervaring heeft met leveringen door P4P van de voorgeschreven transformatoren, hadden deze de voorkeur mede omdat er diverse speciale aandachtspunten aangegeven waren in het bestek. Hieraan kan P4P compleet voldoen.

Deze transformatoren vallen onder het FAT-test beleid van de eindklant. Deze FAT-test in de fabriek is dan ook door P4P georganiseerd voor de eindklant, de installateur en de bouwcontractor. Tijdens dit bezoek aan de fabriek zijn diverse afname-tests uitgevoerd, alsmede enkele speciale test op verzoek van de eindklant.

Deze transformatoren zijn gedimensioneerd als distributie transformatoren conform de EU richtlijn van 1 juli 2015 voor gereduceerde verliezen. Hiermee voldoen de transformatoren aan de richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De geleverde epoxyhars transformatoren hebben een vermogen van 2000kVA en zijn voorzien van een behuizing met een afscherming van IP23 en een speciale C5I verf voor hoogwaardige industriële kwaliteit. Daarnaast zijn de diverse meet- en beveiligingsaccessoires en aardingspunten aangebracht en aangesloten. P4P heeft ook het transport verzorgd naar de eindklant waarna de installateur met de plaatsing en aansluiting van de transformatoren kan beginnen.

Lees meer

Nieuw in ons programma: PIX!

De stijlvolle PIX is een verfijnde, ronde wandcontactdoos die kan  worden gebruikt in veel verschillende toepassingen. Op een bureau in het kantoor, in de keuken, in de badkamer, in een lounge element, in de muur of ander  scenario, PIX biedt een enorm scala van op maat gemaakte verbindingen.

pix-totaal  pix2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De decoratieve ringen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen worden verwisseld. Een ingenieuze, draaibare kap, die bescherming bied tegen stof en vuil, is beschikbaar als een optie voor PIX en kan ook achteraf worden ingebouwd. De compacte vorm (HxØ: ong. 50 x 68 mm) en lage inbouwdiepte (. Ca. 45 mm) zorgen voor een ruimtebesparende installatie van bovenaf of de voorkant.

Met zijn ronde, platte vorm en minimalistische uitstraling, voldoet PIX aan de bouwkundige eisen precies waar je het nodig hebt.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen? Klik dan hier.

Lees meer

Olie en epoxy distributie transformatoren

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de EU de nieuwe richtlijn voor distributie transformatoren heeft geëffectueerd. Vele opdrachten hebben wij gekregen nadat we onze klanten hierop gewezen hadden. Ook kunnen wij lagere verliezen dan voorgeschreven aanbieden waarbij dit bijdraagt aan uw MVO – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Op onze vernieuwde website bieden wij u toegang tot de technische mogelijkheden, die wij u kunnen bieden. Een uitgebreid assortiment olie-gekoelde, epoxy en amorfe transformatoren voor de distributie. Deze kunnen voorzien worden van een passende behuizing. Daarnaast zijn er diverse specificaties beschikbaar voor toepassingen, die buiten deze EU richtlijn vallen.

Onder het blok “speciale transformatoren” staan de diverse speciale uitvoeringen, die wij in het programma hebben.

specialtrafo1
Uw kunt uw aanvraag via onze website sturen dan wel per email naar info@p4p-online.nl

Lees meer

NIEUWE NORMEN VOOR DE BRANDVEILIGHEID VAN KABELS

Per 1 juli 2016 is de nieuwe Europese verordening bouwproducten (CPR) in werking getreden. Dit heeft niet alleen gevolgen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs maar ook bestekschrijvers, architecten en installateurs zijn verantwoordelijk voor het selecteren van het juiste product met de bijbehorende brandklasse voor betreffende situatie. Onze kabels voldoen aan deze nieuwe regelgeving.

Lees meer

Lees meer

Je tuin een verlengstuk van je woonkamer?

Met zonnestralen en bloeiende bloemen begint voor mij de zomer en zit ik graag tot ’s avonds laat in de tuin. Eten met het gezin of met vrienden, een tuinfeestje, een barbecue of een gezellige borrel met vrienden, met de juiste tuinverlichting is mijn tuin de ideale plek om te ontspannen.

Een wandlamp naast de deur, een plafondlamp in de nok van je veranda, inbouwspots voor het aanlichten van je tuinpad of richtspots op die mooie Japanse rozenstruik en je olijfboom, voor elke toepassing bestaat er wel een buitenlamp. Tuinverlichting is niet alleen praktisch, tuinverlichting is ook sfeervol. Zelfs met LED verlichting kun je een sfeervolle tuin creëren.

De tuin als verlengstuk van de woonkamer; met een muziekje, een goed glas wijn en uiteraard de juiste sfeerverlichting wordt ook uw tuin de ideale plek om te ontspannen.

Een mooi verlichte tuin geeft zelfs in de winter een gevoel van tevredenheid. De dagen worden korter en de donkere avonden worden langer. De tuin wordt saaier; het tuin meubilair is opgeruimd, de bloemen zijn uitgebloeid, zelfs de blaadjes zijn van de bomen, maar wanneer je tuin mooi verlicht is, heb je geen enkele reden om in een winterse dip te geraken.

De tuinverlichting moet natuurlijk ook aangesloten en aan en/of uitgeschakeld kunnen worden. Dit kan met de waterdichte wandcontactdozen en wandschakelaars.

Heeft u interesse in meer informatie over onze tuinverlichting en installatie materialen, neemt u dan contact met ons op via info@p4p-online.nl of 0297-233600

Wij wensen u een hele fijne zomer!

Met vriendelijke groet,
Team P4P

Lees meer

O.g. (Of gelijkwaardig)

Deze afkorting staat vaak in bestekken bij de specificatie van de gewenste producten. Meestal gaat het om een bepaald fabricaat, een zogenaamd ‘A merk’.

Wat men vaak niet weet is dat er vele producten zijn, van een ander merk, die voldoen aan de specificaties en functies en daarmee aan deze gelijkwaardigheid. Men denkt vaak dat men aan een bepaald merk vast zit, maar dat is veelal niet zo. Zolang de aanbieder of de verkopende partij maar kan aantonen dat zijn producten inderdaad gelijkwaardig aan de gevraagde producten zijn.

Eigenlijk mogen de eisen die worden gesteld in het bestek niet richting een bepaald merk of type worden geschreven. De omschrijving moet zo algemeen mogelijk geformuleerd worden wat een alternatief product aanbieden hiermee ook mogelijk maakt. Wanneer u een bepaald product of merk wilt, zullen wij vaak (ook) een goedkoper alternatief kunnen aanbieden met dezelfde kwaliteiten en functies.

Hiermee kan de eindklant een hoop geld besparen en de installateur kan zelfs nog iets meer marge maken – een win/win/win situatie.

Zo komen wij samen met de klant (veelal de installateur) samen tot een goede oplossing. Ook omdat wij naast het verkopen van producten ook onze klant willen informeren, adviseren en denken wij graag met onze klanten mee. Op deze manier zorgen wij er ook voor dat onze klanten precies krijgen wat ze nodig hebben in plaats van lukraak afgaan op hetgeen op de aanvraag of soms zelfs op de bestelopdracht omschreven staat.

O.g. – Ook goed. Sterker nog, Nog beter – N.b.

Lees meer

Onze nieuwe productcatalogus

Binnenkort maken wij onze nieuwe website compleet met een geheel nieuwe productcatalogus waar u zeer eenvoudig kunt zoeken naar het gewenste product. Deze catalogus is ook prima te gebruiken op de tablet en smartphone.

Wij verwachten dat de catalogus medio volgende week online zal staan, tot die tijd kunt u gebruik maken van onze oude catalogus.

Lees meer