O.g. (Of gelijkwaardig)

Deze afkorting staat vaak in bestekken bij de specificatie van de gewenste producten. Meestal gaat het om een bepaald fabricaat, een zogenaamd ‘A merk’.

Wat men vaak niet weet is dat er vele producten zijn, van een ander merk, die voldoen aan de specificaties en functies en daarmee aan deze gelijkwaardigheid. Men denkt vaak dat men aan een bepaald merk vast zit, maar dat is veelal niet zo. Zolang de aanbieder of de verkopende partij maar kan aantonen dat zijn producten inderdaad gelijkwaardig aan de gevraagde producten zijn.

Eigenlijk mogen de eisen die worden gesteld in het bestek niet richting een bepaald merk of type worden geschreven. De omschrijving moet zo algemeen mogelijk geformuleerd worden wat een alternatief product aanbieden hiermee ook mogelijk maakt. Wanneer u een bepaald product of merk wilt, zullen wij vaak (ook) een goedkoper alternatief kunnen aanbieden met dezelfde kwaliteiten en functies.

Hiermee kan de eindklant een hoop geld besparen en de installateur kan zelfs nog iets meer marge maken – een win/win/win situatie.

Zo komen wij samen met de klant (veelal de installateur) samen tot een goede oplossing. Ook omdat wij naast het verkopen van producten ook onze klant willen informeren, adviseren en denken wij graag met onze klanten mee. Op deze manier zorgen wij er ook voor dat onze klanten precies krijgen wat ze nodig hebben in plaats van lukraak afgaan op hetgeen op de aanvraag of soms zelfs op de bestelopdracht omschreven staat.

O.g. – Ook goed. Sterker nog, Nog beter – N.b.