Tractie transformator Noord-Zuidlijn

Tractie transformator Noord-Zuidlijn
Tractie transformator Noord-Zuidlijn

Tijdens de beurs Elektrotechniek 2015 is P4P aangesproken door een delegatie van medewerkers van het GVB.

Met specifieke vragen over de techniek, levertijden en overige mogelijkheden van de fabriek en haar producten hebben wij een zeer passend en uitgebreid antwoord kunnen geven.

Daarmede was het vertrouwen gewekt mede door de informatie over diverse andere projecten die P4P recent gerealiseerd heeft.

Binnen enkele dagen heeft P4P daarna een aanvraag gekregen waarop aangeboden en inmiddels ook besteld is.

Voor de technische afstemming van deze 3,15 MVA tractie transformator zijn er diverse gesprekken geweest. Dat geldt ook voor de afwikkeling van de levering, alsmede de overige commerciële voorwaarden.

Op advies van P4P heeft het GVB gekozen voor een transformator met bijzonder lage verliezen. Deze extra investering liet zich economisch zeer goed rechtvaardigen. Verder draagt dit bij tot een maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Nadat de transformatoren compleet getest zijn op alle aspecten wordt deze klaargezet voor de F.A.T. Een aantal medewerkers van het GVB is hiervoor uitgenodigd.

De reis en het verblijf worden door P4P georganiseerd en geregeld. Eenmaal in de fabriek kunnen de medewerkers van het GVB uitzoeken welke tests ze opnieuw willen laten uitvoeren in hun aanwezigheid.

Nadat alles akkoord bevonden is worden in het F.A.T. document de testresultaten door beide partijen geparafeerd en is daarmee de levering van de transformatoren volgende stap.

P4P verzorgt voor het GVB het transport naar de plaats van bestemming of de tijdelijke opslag als de definitieve plaats nog niet gereed is.

Eenmaal op de plaats van bestemming afgeladen en opgesteld voor aansluiting, wordt alles gecontroleerd zodat de transformator veilig onder spanning kan worden gezet.