P4P levert 2 grote sintermetalen filters voor het Stepwise project

Stepwise is een project dat wordt uitgevoerd binnen het Europese H2020 LCE programma.

De ijzer en staal industrie was verantwoordelijk voor een jaarlijkse productie van 2.6 GtCO2/jaarin 2005, met 10% daarvan binnen de Europese Unie. Dit vertegenwoordigt 6% van het totale CO2 uitstoot en 16% van de totale industriële uitstoot van CO2.

Stepwise wilde, samen met ECN de CO2 uitstoot in de staalindustrie verlagen van ongeveer 2 ton CO2/tsteel tot onder de 0.5 ton CO2/tsteel

Voor dit project vroeg ECN ons of wij een tweetal grote filtersets konden aanbieden. Omdat deze filters veel zwaarder uitgevoerd moeten worden dan gebruikelijk is voor de meeste toepassingen, heeft P4P in overleg met ECN gekozen voor een constructie waarbij de standaard gesinterde RVS platen die gebogen gewalst worden en schuin, verspringend gelast, tot grote ronde buizen.

          

Deze buizen zijn door hun vorm en verbindingstechniek extreem sterk. De benodigde afschermingen zijn er aan de buitenzijde opgelast, zodat er een goede, gelijkmatige filtratie en doorstroming plaatsvindt.

Omdat een filter-unit bestaat uit een filtrerend deel met aan beide zijden een massief deksel, zijn er aan de binnenkant nog separate steunstangen toegepast. Deze stangen worden geplaatst tussen de bodemplaat en de afdekplaat om te voorkomen dat het filter gaat vervormen.

De filter-units worden daarna met pakkingen afgedicht. Beide systemen worden geïntegreerd in één groter geheel. Deze complete combinatie wordt dan geplaatst om de testen uit te voeren.

Lees meer

Levering 2 transformatoren voor een grote petrochemische industrie

Door een van onze relaties was er een aanbesteding in de markt gezet, waarbij het nieuwe laadgebouw voorzien moest worden van o.a. een elektrische installatie, inclusief een 2-tal grote distributie transformatoren. Een grote landelijke installateur heeft dit E-project voor de bouwcontractor mogen uitvoeren. Omdat de industriële eindklant jarenlange ervaring heeft met leveringen door P4P van de voorgeschreven transformatoren, hadden deze de voorkeur mede omdat er diverse speciale aandachtspunten aangegeven waren in het bestek. Hieraan kan P4P compleet voldoen.

Deze transformatoren vallen onder het FAT-test beleid van de eindklant. Deze FAT-test in de fabriek is dan ook door P4P georganiseerd voor de eindklant, de installateur en de bouwcontractor. Tijdens dit bezoek aan de fabriek zijn diverse afname-tests uitgevoerd, alsmede enkele speciale test op verzoek van de eindklant.

Deze transformatoren zijn gedimensioneerd als distributie transformatoren conform de EU richtlijn van 1 juli 2015 voor gereduceerde verliezen. Hiermee voldoen de transformatoren aan de richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De geleverde epoxyhars transformatoren hebben een vermogen van 2000kVA en zijn voorzien van een behuizing met een afscherming van IP23 en een speciale C5I verf voor hoogwaardige industriële kwaliteit. Daarnaast zijn de diverse meet- en beveiligingsaccessoires en aardingspunten aangebracht en aangesloten. P4P heeft ook het transport verzorgd naar de eindklant waarna de installateur met de plaatsing en aansluiting van de transformatoren kan beginnen.

Lees meer