23kV transformatoren voor Data Center Technopolis

Het datacenter opende op 15 november 2012 haar deuren op het Science Park Technopolis in Delft. P4P heeft voor een van haar relaties de transformatoren voor de energie voorziening mogen leveren.

De transformatoren zijn van het type met giethars isolatie.
Doordat het extreem belangrijk dat de stroom altijd beschikbaar was bestond het project uit een tweetal transformatoren met elk een vermogen van 2000kVA

De primaire spanning bedroeg 23.000V en de secundaire spanning was 420V. Vanwege specifieke wensen van de klant was een Uk van 10% gekozen. Dit tezamen met gereduceerde verliezen bleek de ideale oplossing voor de stroomvoorziening van het data centrum.

De transformatoren waren voorzien van z.g. PT100 sensoren voor de temperatuur meting in het hart van de transformatoren. Ook zijn de bijhorende controle systemen geleverd.

Als verdere accessoires zijn de transformatoren voorzien van 23kV stekeraansluitingen alsmede trillingsdempers om de toch al lage geluidsbelasting nog meer te reduceren.

De documentatie zoals ter beschikking gesteld wordt, laat alle maten en samenstelling eenduidig zien. Vanwege de gewenste aansluitingen zijn de veranderingen in de onderstaande tekening aangebracht om naar de klant toe te bevestigen dat de configuratie exact conform de wensen van de klant was.

Met een Dyn 5 schakeling, een nullast verlies van 2900W en een vollast verlies van 18.410W zijn deze transformatoren de ideale oplossing voor de energiebehoefte van de klant.

The Datacenter Group verzorgt vanuit Amsterdam en nu ook vanuit Delft de opslag van digitale informatie voor klanten en de aansluitingen op het internet.