Filterbodem voor grote petrochemische industrie

Eind 2011 heeft een petrochemische relatie in De Meern ons een opdracht gegeven voor een drietal filters. Deze filterbodems hebben een diameter van ongeveer 2.500 mm.

De filtersegmenten bestaan uit gesinterd roestvrij staal. De 10 ‘taartpunten’ van 36° en vormen dan samen een gehele cirkel. Deze punten worden gelast van standaard sinterplaten.

Standaard wordt hier gebruik gemaakt van één filterfijnheid. Deze keuze van filterfijnheid is gebaseerd op de specificaties van de klant. Twee filterbodems zijn volgens deze klassieke opbouw geleverd.

P4P heeft echter een asymmetrische opbouw van het filter bedacht, geadviseerd en geproduceerd. De voordelen daarvan zijn dat bij gelijkblijvende dikte van het filter er een lagere -P over het filter ontstaat, doordat een substantieel deel van het filter in een grovere fijnheid wordt gemaakt. Hierdoor wordt tevens de capaciteit van het systeem vergroot.

Na diverse tests was ook onze klant in deze try-out geïnteresseerd, vanwege de te verwachten eigenschappen. De klant heeft voor haar derde filter deze nieuwe uitvoering gekozen.

De segmenten van dit filter worden opgebouwd uit asymmetrische opgebouwde gesinterde rechthoekige platen, die tweezijdig gelast worden.

De segmenten van dit filter worden opgebouwd uit asymmetrische opgebouwde gesinterde rechthoekige platen, die tweezijdig gelast worden.
zijde van de fijne structuur zijde van de grove structuur.

Het filtersegment wordt met negen andere segmenten op een roestvast staal frame gemonteerd en biedt daarmee een groot effectief filteroppervlak met lagere -P en dus hogere capaciteit.