LED armaturen voor de voedsel industrie

In het programma van Products for Projects vindt u ook stof- en waterdichte LED armaturen. Deze armaturen hebben wij mogen leveren aan een producent van biologische en vegetarische delicatessen.

Door de groei van dit bedrijf was het een noodzaak om een grotere productiefaciliteit te zoeken. De huidige verlichting voldeed niet aan de eisen van vandaag dus kregen wij de vraag om stof- en waterdichte LED armaturen aan te bieden welke vrij van onderhoud zijn en tevens geen stof kunnen vangen, dit laatste is erg belangrijk in een productie omgeving van voedsel.

Deze armaturen zijn geschikt voor opbouw. De basis bestaat uit een glasvezel versterkt polyester body. De LED strips zijn op een gegalvaniseerd metaal plaat gemonteerd, welke voor een uitstekende koeling zorgt. De afscherming is voorzien van een opale hoog kwaliteit polycarbonaat kap. Deze is door middel van vandalismebestendige INOX clipsen aan de basis bevestigd en sluit stof- en waterdicht aan (IP65). Deze armaturen worden in het bijzonder toegepast in vochtige of natte ruimtes zowel binnen- als buitenshuis. Levensduur led 60.000 branduren.

Uiteindelijk heeft de huisinstallateur van deze producent de armaturen afgenomen en geïnstalleerd in de productiehal, opslag en koelhuizen. Ook hebben wij een aantal armaturen mogen leveren die voorzien zijn van een noodvoorziening. Naast deze armaturen hebben wij ook kabel geleverd voor de data en energie voorziening.