LED Bureau armaturen Provinciehuis te Leeuwarden

Het provinciehuis in Leeuwarden is recent geheel gerenoveerd en daarbij heeft men een zeer milieuvriendelijke bouw gerealiseerd. Men heeft daarvoor de juiste materialen gebruikt en ook gekozen voor een verlichting en luchtbehandeling, die zeer milieuvriendelijk is.

Door die keuze is er in het gehele gebouw een relatief laag verlichtingsniveau gerealiseerd. Deze situatie geeft echter de noodzaak vanuit de Arbo wetgeving dat men bij lees- en schrijfwerkzaamheden ondersteunende verlichting nodig heeft. Ook het werk bij beeldschermen vraagt om een speciale verlichtingsomgeving. Door de keuze van de adviseur heeft het Provinciehuis in Leeuwarden gekozen voor
het MINELA armatuur.

Het armatuur heeft een 6W LED blok als basis. Deze wordt aangestuurd door elektronica die naast haar dimfunctie het ook mogelijk maakt om na een vooraf ingestelde tijd het armatuur automatisch uit te schakelen.

Doordat het armatuur gemonteerd is op een zware voet kan deze heel flexibel op de werkplek links of rechts geplaatst worden. Daarna is het armatuur 360º te draaien om de spil in de voet. De knik arm met gasveerondersteuning zorgt ervoor dat de lamp op de juiste hoogte geplaatst kan worden om het werkvlak optimaal te belichten.

Tenslotte is de LED kop zo instelbaar dat deze altijd horizontaal met het werkvlak kan worden ingesteld. Doordat de LED kop kantelbaar is over 45º en daarbij ook zwenkbaar is over 45º, ontstaat er een ideaal verlichtingsvlak voor de werkplek.

Dit Minela verlichtingsarmatuur verblindt niet en zorgt voor een goede egale verlichting, die geen warmte uitstraalt en daardoor geen brandplekken kan veroorzaken.

De losse stekertransformator is in dit project onder het bureau aangesloten op een centraal te schakelen groep. Deze groep schakelt, als er niemand meer aanwezig is alle eventueel nog brandende bureauarmaturen uit.

Doordat P4P ook de installatie verzorgd heeft kon er zonder onderbreking van de werkzaamheden het gehele kantoor van LED bureauverlichting worden voorzien.