Levering 2 transformatoren voor een grote industrie

Door een van onze relaties was er een aanbesteding in de markt gezet, waarbij een nieuw gebouw voorzien moest worden van o.a. een elektrische installatie, inclusief een 2-tal grote distributie transformatoren.

Een landelijke installateur heeft dit E-project voor de bouwcontractor mogen uitvoeren. Omdat de industriële eindklant jarenlange ervaring heeft met leveringen door P4P BV van de voorgeschreven transformatoren, hadden deze de voorkeur mede omdat er diverse speciale aandachtspunten aangegeven waren in het bestek. Hieraan kan P4P BV compleet voldoen.

Deze transformatoren vallen onder het FAT-test beleid van de eindklant. Deze FAT-test in de fabriek is dan ook door P4P georganiseerd voor de eindklant, de installateur en de bouwcontractor. Tijdens dit bezoek aan de fabriek zijn diverse afname-tests uitgevoerd, alsmede enkele speciale test op verzoek van de eindklant.

Deze transformatoren zijn gedimensioneerd als distributie transformatoren conform de EU richtlijn voor gereduceerde verliezen. Hiermee passen de transformatoren bij een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid.

De geleverde epoxyhars transformatoren hebben een vermogen van 2000kVA en zijn voorzien van een behuizing met een afscherming van IP23 en een speciale C5I verf voor hoogwaardige industriële kwaliteit. Daarnaast zijn de diverse meet- en beveiligingsaccessoires en aardingspunten aangebracht en aangesloten. P4P BV heeft ook het transport verzorgd naar de eindklant waarna de installateur met de plaatsing en aansluiting van de transformatoren kan beginnen.