Onderzoeksverlichting voor dokterspraktijk

P4P bv heeft een serie onderzoeks-armaturen in haar verlichtingsprogramma. Deze armaturen worden recentelijk nieuwe versies aangeboden. In een huisartsenpraktijk in Vinkeveen is de verlichting voor onderzoek en kleine ingrepen aangepast aan de nieuwste mogelijkheden.

Hierbij bieden de armaturen de mogelijkheid om de lichtbron te schakelen in drie kleuren van helder wit naar warm wit (4400°K, 3800°K en 3300°K). Daarnaast kan de bron in 5 dimstanden worden geschakeld.

Het armatuur kan geplaatst worden op een bureau- of tafelklem, een zware tafelvoet, op een rolstandaard of een vaste muursteun of railbevestiging.
Voor de in dit project geplaatste armaturen is gekozen voor een muur rail-bevestiging. Hierbij kan het armatuur over de rail geschoven worden, zodat de onderzoektafel aan beide uiteinden uitstekend belicht kan worden.

Natuurlijk is de flexibiliteit van de hals extreem groot. Met de mogelijkheid van een star gedeelte dat zelfs tot onder de montage rail kan worden gedraaid en een flexibel gedeelte dat alle standen mogelijk maakt. Het armatuur kan 360° draaien op de steun en de kop kan tot 270° draaien.

Voor de bediening is gekozen voor een bedieningspaneel op de kop. Hier bevindt zich de aan-uit schakelaar en de dim- en lichtkleurschakelaars.

De zware railmontage en-aansluiting biedt de mogelijkheid de draai- en verzet
mogelijkheden te fixeren.