Transformatoren voor petrochemie

P4P heeft midden 2009 een aanbieding gemaakt voor twee giethars transformatoren. Door budgettaire aanpassingen is die aanbieding toen niet gehonoreerd.

In 2010 is de aanvraag opnieuw uitgebracht en heeft P4P een nieuwe aanbieding gemaakt voor 2 stuks giethars transformatoren van elk 1000kVA, met primaire spanning van 10kV en secundaire spanning van 400V. Deze transformatoren zijn nodig voor de voeding van een deel van een grote petrochemische plant in Sluiskil in Zeeuws-Vlaanderen.

Omdat de transformatoren ingeplant zijn voor installatie in de eerste week van juli 2011 was het noodzakelijk om per eind April 2011 een bezoek aan de fabriek te brengen en daar de z.g. FAT, de Factory Acceptance Test te begeleiden. Tevens zijn toen de Partial Discharge Tests uitgevoerd.

Twee medewerkers van de petrochemische fabriek, alsmede twee begeleiders van P4P hebben dit proces in twee lange dagen kunnen afwikkelen.

Naast de elektrische metingen was er tevens veel aandacht voor de kwaliteit van de behuizingen. De transformatoren zijn vrijgegeven voor transport eind Juni, zodat een tijdige plaatsing mogelijk is.

Na aansluiting zal een deel van de fabriek door P4P transformatoren gevoed worden.