Uitbreiding en renovatie Mauritshuis Den Haag

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis in Den Haag wordt substantieel uitgebreid. Hiervoor wordt het naastgelegen gebouw Plein 26 door middel van een ondergrondse foyer met het bestaande stadspaleis verbonden.

De uitbreiding is onderdeel van het Masterplan “Mauritshuis bouwt aan de toekomst”. Ook de gehele renovatie van het 17de eeuwse stadspaleis is onderdeel van de opdracht.

P4P heeft voor dit Koninklijke project een aantal producten mogen leveren.

Een giethars transformator met gereduceerde geluidsbelasting
Deze transformator is gekozen nadat er geluidsbelasting onderzoek heeft plaatsgevonden door een gespecialiseerd bureau. Dit bureau heeft op basis van de per octaaf opgegeven geluidsbelasting van de transformator doorgerekend volgens de gewenste normen en richtlijnen.Ook moest er naar de warmtebelasting van de montage ruimte gekeken worden omdat deze geventileerd moest worden zonder de geluidsbelasting van de omgeving te verhogen.

Kabel beschermbuizen
Verder werden beschermbuizen voor kabels geleverd. Tijdens het storten van het beton moesten deze buizen sterk genoeg zijn, zodat deze niet zouden vervormen.

Later mochten er geen problemen ontstaan tijdens het intrekken een kabels. Wij hebben voor deze toepassing de geschikte buis in ons programma en hebben deze dan ook mogen leveren. Deze donkergrijze flexibele beschermbuis kan een kopdruk van meer dan 750N per 5cm weerstaan.