Verlenging start- en landingsbaan Eelde Airport

In 2012 verwierf een grote installateur en een civiel bouwbedrijf de opdracht voor het verlengen van de starten landingsbaan van vliegveld Eelde.

De verlenging was nodig om ook grotere vliegtuigen te kunnen laten starten en landen voor passagiers met vakantiebestemmingen in noord Nederland en noordwest Duitsland. Voor deze vakantievluchten worden ook steeds grotere vliegtuigen gebruikt.

P4P is gevraagd om voor de primaire kabels de stekerverbindingen zo te ontwikkelen dat deze tevens gebruikt konden worden op de oude kabels, die door een zusterbedrijf ruim 20 jaar geleden geleverd waren.

Doordat deze kabels geïsoleerd waren met PVC moesten de stekersets aangepast worden. Deze klassieke kabel had een veel grotere diameter, waardoor de huidige stekers op geen enkele manier pasten.

Door de technische integriteit van de steker in tact te laten en er een extra mantelstuk met twee bufferafdichtingen aan toe te voegen was er een perfecte oplossing die niets afdeed aan de kwaliteiten van de stekers, met name die van de doordringbaarheid van water.

De stekers zijn nu uitwisselbaar voor gebruik in de nieuwe kabelomgeving als ook bij de overgangsverbinding tussen oude kabel en nieuwe kabels.