Verlichting voor het Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij in Medemblik

Met de feestelijke heropening op 9 juli van het Bakkerijmuseum “De Oude Bakkerij” in Medemblik heeft P4P voor haar deel de eerste fase afgesloten. Het project omvatte het ontwerp, programmering, levering en aansturing door middel van Casambi en het opstarten van de verlichting, de audio- en videopresentaties.


De koekafdeling met de via Casambi gestuurde 48V railspots en het LED scherm

Voor de verlichting is gekozen voor een veilig railsysteem op basis van 48V, waarbij de voeding en de aansturing door 4 draden in de rail werden gerealiseerd.  De armaturen en componenten worden in de rail geplaatst en magnetisch vast geklikt. Als het gehele project ingericht is, worden de armaturen gericht en scenes en scenario’s getest en dan mechanisch gefixeerd. Diverse modellen van het armaturen gamma zijn gekozen op basis van de gevraagde functies.

Het programma omvat diverse armaturen met hun specifieke specificaties voor de verschillende  toepassingen. Door gebruik te maken van Casambi zijn de enkele en meervoudige spots, alsmede afgehangen verlichting individueel regelbaar met tablet, smartphone of laptop.

Omdat de armaturen op een later tijdstip nog uitgericht moeten worden voor optimale belichting van de objecten, zijn deze nog op te schuiven, te draaien en optimaal in te stellen, nadat alle ten toon te stellen objecten zijn geplaatst. Daarna kunnen de armaturen geborgd worden.


De Koekerij; tijd voor een kopje koffie een heerlijke koek!
Het kantoor. Daar hangen Trofeo’s; 60×60 pendel en inleg

Het grootste deel van het systeem wordt aangestuurd door middel van Casambi, hetgeen uitermate geschikt voor deze aansluitingen en functionaliteiten van de verlichting. Het maken van scenes en scenario’s zijn uitstekende mogelijkheden om de belichting interessant te maken. Ook het starten van presentaties van de grote LED schermen wordt in dit systeem opgenomen.